Rain man – Filmen

Den amerikanska dramafilmen Rain Man hade premiär 1988 och blev omåttligt populär. Filmen vann fyra Oscar-statyetter för bästa film, bästa manliga huvudroll, bästa regi och för bästa originalmanuskript och var även nominerad till ytterligare fyra. Filmen handlar om två bröder som återförenas som vuxna efter att deras pappa går bort.

Tom Cruise som huvudroll

Med Tom Cruise och Dustin Hoffman i huvudrollerna är det uppgjort för succé. Hoffman fick en Oscar för sin roll som autistiske Raymond Babbit. Filmen börjar med att Charlie (Cruise) får reda på att hans pappa dött och ska därför åka på hans begravning i tron om att han ska hämta ett stort arv. Charlie har i detta läge inget minne av att han ens har en bror.

Ärver en bil och rosenbuskar

När han sedan blir medveten om att arvet inte tillfaller honom börjar han leta och finner sin glömde och gömde bror på ett hem för autistiska. Till en början är Charlie (Tom Cruise) mest besviken och arg för att han blivit, i hans ögon, lurad på arvet. Han tar brodern till Las Vegas för att med broderns talanger vinna tillbaka en del pengar på casino. Bröderna kommer varandra närmare och känslor börjar formas och vissa återkommer från barndomen.

Starka känslor väcks

En otroligt känslofylld film som inte lämnar någon oberörd. Många olika känslor väcks med filmen och den kan skapa nya känslor även när man ser den för andra eller tom fjärde gången. En mycket lyckad film som innehåller allt en lyckad filmkväll behöver. Och Hoffman är helt enkelt genialisk i sin roll och även Cruise gör, som alltid, en kvalitetsfylld insats.